Gå til hovedinnhold

Det gjelder å holde seg aktiv i disse Coronatider

Man skal holde seg mest mulig hjemme, og ute skal man ikke være flere fem personer når man møtes. En regel om avstand på nå to meter (tidligere en meter) bør også overholdes best mulig.
Eldre (som oss) skal jo isolere seg mest mulig fra andre. For oss, som er to sammen går det veldig bra. Med hus, hage og mange hobbyer går tida raskt. Det som er verst er at vi ikke får treffe barn og barnebarn. Moderne teknologi gjør heldigvis at vi kan snakke med dem live, via nettet. Selv om vi har god helse, og ingen underliggende sykdommer ønsker ikke våre barn og barnebarn å risikere å utsette oss for smitte. Det både respekterer vi og er glade for. De har selv hjemmekontor, hjemmeskole og er minst mulig sammen med andre. 
Vi må jo en sjelden gang på butikken, og det har gått fint. Folk er flinke til å overholde avstandsregelen.
Lenge siden sist jeg tok fram rokken, men sist helg fikk jeg spunnet ei lita hespe. Har også begynt på et par sokker av garn jeg har spunnet tidligere. 
I bygda vår har vi en forholdsvis nyetablert sjokoladefabrikk. De tilbyr nå å levere sjokolade på døra, fraktfritt. Det benyttet vi oss av for et par uker siden. Sjokoladen er eksklusiv og dyr, derfor kan vi ikke gjøre dette så ofte. Fint å kunne støtte opp om lokale aktører i en vanskelig tid. De har heldigvis fått god respons på dette tilbudet. 
Vi er fem seniorer i nærfamilien, og vi møttes for ei uke siden på en fin plass ikke langt unna her vi bor. Vi hadde med mat hver for oss, og grillet og koste oss noen timer i bra vær. Det gikk fint å holde avstand til hverandre. Denne dagen kunne vi fornemme at våren var i anmars. Et par dager senere lavet snøen ned igjen, og det ble full vinter. Vi var begge ute og måket snø hver dag da. Fin trening for oss det, nå når treningssenteret er stengt. 
I går begynte det å regne kraftig, og snøen smelter nå vekk i rekordfart. Værmeldigen for påska gir spådommer om mer regn og snø, men lite sol.  Vi må ta det vi får. Har planer om påskeaktiviteter utendørs med barnebarna, en dag i løpet av påska. Der kan vi møtes uten å komme for nær hverandre. 
Ellers er det godt å ha et bra garnlager i disse tider. Haugen med sokker, votter og annet øker stadig. 
Ettermiddag- og kveldstid har noen dager blitt brukt til å se film/serier på Netflix. Det har vi benyttet oss lite av tidligere, men nå er vi glad for den muligheten til litt avveksling. 
Jeg synes myndighetene har vært flinke til å håndtere Coronakrisen så langt. Nå er det også håp om at smittekurven flater ut, og det er godt nytt. Vi må forholde oss til det myndighetene ber oss om, så går det bra til slutt. 
God påske!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Vasking og karding av ull

Har lenge hatt en sekk med hvit ull stående. Noe av den har jeg brukt tidligere, men det var mye igjen. Hadde den stående i kjelleren i et mørkt, kaldt rom. Ulla har holdt seg like fin. Etter som jeg kjøpte den uvasket, rett fra ullstasjonen i disktriktet luktet det sterkt sau/ull i rommet der sekken sto. Vi har hatt sol og fint vær i flere uker her nå. Derfor tok jeg med ulla ut for å vaske av den verste skitten. Brukte kun kaldt vann fra hageslangen til å begynne med. Hadde litt oppvaskmiddel i vannet. Skylte den med lunken vann, som jeg hentet i bøtter inne. Renset vekk det jeg så av skitt som fortsatt satt fast. For å få ut det meste av vannet fra ulla brukte jeg en salatslynge. Det tok litt tid, etter som det kun er plass til små mengder av gangen.  Ulla ble langt til tørk på terrassen. Selv om det er fint vær om dagen, er det ikke mange varmegrader. Derfor tørker det ikke i løpet av en dag. For å framskynde tørkeprosessen tok jeg med litt ull inn. La den i håndvasken på ba

Sommeraktiviteter

Hefte om spinning

For en del år siden laget jeg et hefte om spinning. Jeg kalte det  "Et besøk i en spinners verden i ord og bilder" Her får du en innføring i hvordan du spinner på rokk og håndtein, vasking av ull, bruk av håndkarder og kardemaskin samt enkle tips og idéer. Det hele er forklart med tekst, informative bilder og illustrasjoner. 34 sider pluss omslag Størrelse A5 Jeg selger heftene for NOK 150,-/stk   pluss porto Du kan betale med VIPPS eller via PayPal. Send din bestilling her: info@britflones.net