25.04.2017

April 2017

Hjemmelaget spinatsuppe, med egg er veldig godt. Sammen med hjembakt flatbrød er det enda bedre. Når det i tillegg er næringsrikt og sunt kan det ikke bli bedre.
Det ble mest hjemmepåske på oss i år. Da gjelder det å finne på aktviter som passer. En dag sola beæret oss med sitt nærvær, dro vi på en liten byvandring i Trondheim. 
Mange fine fotomotiv å finne på en rundtur i byen.
Vandringen ble avsluttet med Cæsarsalat på en kafe i sentrum.
Det ble også tid til et besøk på hytta hos yngste sønn med familie. Sola strålte fra nesten skyfri himmel da vi var der. Det ble tid til en fin skitur med innlagt pause, bål og pølsegrilling.
Om ettermiddagen hadde farmor og yngste barnebarn påskeverksted. Tre kyllinger ble resultatet av det.
Jeg heklet et par grytekluter til vertskapet før vi dro på hyttebesøk, og pyntet dem med to små kyllinger.
Vi overnattet på hytta, og våknet til det samme nydelige været. Fast tradisjon de siste årene har vært at vi gjemmer masse små egg rundt hytta. Så blir det konkurranse om å finne flest egg, med medaljeoverrekking(sjokolade) og premieutdeling til slutt. Like populært hvert år.
God mat og drikke kom på bordet etter alle utendørsaktivitetene.
Vel hjemme igjen ble det mimring over fine påskedager, og tid for å rydde bort påskepynten. To fjærkledte slapp å bli pakket bort. De lever et godt, og stort sett frittflyvende liv (inne) hele året.
Rett etter påske fylte jeg år. En av gavene jeg fikk var det fine brettet med lys på. Det var kjøpt med tanke på den overbygde uteplassen vår. Der har vi turkis "stash". Gaven er nå kommet på plass på det lille bordet i hjørnet.
Etter påske har det stort sett vært full vinter her. Heldigvis har det stoppet å snø nå. I dag titter sola fram i perioder, men det er kaldt. Flere minusgrader om natta og snøen holder stand ute i hagen.
Jeg er en aktiv sanitetskvinne. Det medfører mange hyggelige oppgaver. I går var det helsedag for tredje klassetrinn, på en av våre to barneskoler. Dagen er i regi av helsestasjonen/helsesøster. Fysioterapeut og ergoterapeut deltar også. Vår oppgave er å servere sunn lunsj til barna. Det er alltid populært.
I går kveld gjorde jeg ferdig en genser til barnebarnet på 4 1/2 år. Den er strikket i Sterk fra "du store alpakka" og ble til etter fantasimetoden. Den ble ikke så stor, men fin å ta i bruk med en gang.
April går mot slutten, og her håper vi på varmere vær og sol framover slik at vi kan nyte utelivet i hagen.

Ny lue