18.05.2016

Pinse og 17. mai 2016

1. pinsedag var vi på besøk på hytta hos yngste sønn med familie. Der var det vinterlige forhold. Det snødde og var ganske kaldt, men det la ingen demper på stemningen. Man kler seg etter været, og er ute koser seg. I vinter bygde pappa'n en rail til sønnen i en bakke. Den ble flittig brukt av den skiglade gutten.
På fjellet er det vakker uansett vær. I et tre har en grønnspett laget reir. Vi så den i full aktivitet for et par år siden. Nå var det stille der. Kanskje litt tidlig på sesongen?  Ny disse (huske) ble montert i pinsa. Den ble populær, både for barn og hunder. Med et reinskinn som underlag likte hundene seg der også.
Så kald som mai er nå, er det alt for tidlig å plante sommerblomster. Stemor er det eneste som er aktuelt. Planten på bordet settes under tak om kvelden. Bildene er tatt på en noe varmere dag tidligere i måneden.
17. mai opprant med fem plussgrader og regn. Heldigvis var det oppholdsvær under toget. Det fristet ikke til mere uteliv, så etter kaffe og kake på skolen dro vi hjem til oss. Tolvåringen underholdt oss med gitarspill. Det ble også tid til et lite potetløp, papirflybretting m.m.
Ikke dagen for bunadsko eller pensko hos oss. Det ble gode og varme joggesko på barna (og ull innest på den yngste). Tolvåringen tente alle lys på bordene før resten av gjestene kom.
Treåringen hjalp til med pynting av Pavlovakaken. Det var stas. Det gikk noen bær i munnen underveis også.
Skjørtet, selvkomponert sådan passet akkurat til jenta. Det var ikke bare lett å prøve på henne. Hun har ikke tålmodighet til å stå stille så mange sekunder. Laget også et cape, men været gjorde at det ble varm jakke med hette utenpå.
Det ble en fin feiring av nasjonaldagen. 
I dag, 18. mai er det fortsatt gråvær, regn og fem grader.

Ny lue