05.04.2015

Årets påske

Det har blitt flere fine turer i løpet av påskeuka. Palmelørdag besøkte vi eldste sønn, på hytta han leier. Ei gammel mastu (matstue) på et småbruk, en times kjøring hjemmefra. Det var deilig vær, og vi drakk kaffe ute i solveggen. Vårlig og fint, og nesten ikke snø. En liten tur ned til et vann i nærheten ble det også tid til. Før vi kjørte hjem, fikk vi servert deilig middag. En fin og trivelig dag.

Langfredag ble det bytur. Lenge siden vi har vandret rundt i Trondheim. Vi besøkte Bakklandet, en gammel bydel i byen som har fått nytt liv de siste årene. Der er det flere morsomme kafeer og butikker. Til tross for regn og surt vær, var det en fin opplevelse. En god kopp kaffe m/muffins til smakte godt på Kaffebrenneriet, en av to kafeer som hadde åpent. Etter hvert lettet været, og sola tittet fram. Vi avsluttet turen med en liten byvandring, via Nidarosdomen og til Torvet. 

Påskeaften opprant med nydelig sol og blå himmel. Det har vært kaldt om natta i det siste, og det har kommet en del ny snø. I lavlandet har snøen blitt borte igjen i løpet av dagen. I fjellet derimot, har den bidratt til drømmeforhold for skigåing. Yngste sønn m/ fam har bygget hytte på fjellet. Det vil si, den er ikke helt ferdig, men nok til at de kunne bo der i påska. Vi kjørte dit på formiddagen. Omtrent halvannen times biltur hjemmefra. Det ble en koselig dag med eggleting i trær og busker rundt hytta, med premiering og seiersseremoni etterpå. 36 små egg var gjemt, og det var om å gjøre å finne flest. Dette gjør vi hvert år med barnebarna. Været holdt seg, og det ble en fantastisk dag.
 

I dag, første påskedag var gråværet  tilbake igjen. Vi lot ikke det stoppe oss. Kledte oss godt, og tok turen til Ringve Gård og botanisk hage, sammen med en nabo. Der ruslet vi rundt, blant alle typer trær og busker fra mange deler av verden. Ikke mye sto i blomst så tidlig, men noe fant vi. To rhododendron og et par fine felt med krokus. På Tordenskiolds Kro spiste vi deilig lunsj, og på museumsbutikken "fant" vi to morsomme høner/haner. De fikk bli med oss hjem. 

Vi er enige om at årets påske har vært god på alle måter.

Ny lue