28.06.2010

Ferie - sol og varme

Vi er nettopp kommet tilbake etter 14 dagers ferie på solkysten i Spania. Jeg har en søster og svoger som bor og jobber der. Vi bodde hos dem. De har hatt en kaldere forsommer enn normalt der også i år. Første uka var det ca 20 grader på dagtid, og ganske mye vind. Men, det var sol..... hver dag. Herlig. Siste uka steg temperaturen til ca 25 grader om dagen, og vinden avtok. Mer enn varmt nok for oss ja :) Ikke så veldig varmt i Middelhavet akkruat der enda, men vi hadde alletiders basseng i hagen. Luksus for oss det. Vi syntes det var merkelig at ikke flere badet (15 rekkehusleiligheter delte basseng). Det var stort sett oss to. Bassenget var ikke oppvarmet, men det var deilig badetemperatur.

Første uka ble vi med på en guidet tur til Gibraltar. Det var en spennende opplevelse. Vi ble fordelt i maxitaxier, som kjørte opp til toppen av klippen og ned igjen. På smale, ja veldig smale veier. Underveis var det flere stopp, med besøk i dryppsteinsgrotte, gruveganger/tunneer og vi hilste på de spesielle apene som lever der. Vi fikk masse interessant informasjon om Gibraltars spennende historie.


Etter besøket på Gibraltarklippen, var det tid for litt mat. På torget i byen var det mange restauranter som hadde fish and chips på menyen. Etter som Gibraltar jo er engelsk territorium, måtte vi prøve denne spesille engelske retten. Den norske guiden vår hadde "spist seg" igjennom alle restaurantene, og anbefalte The Tunnel for oss. Og maten var god den.


Ny lue