08.10.2009

Litt nytt på håndarbeidsfronten.

Mitt første vottepar strikket av mitt eget garn. De er i str. ca. 3-4 år.  Har begynt med et par til nå,  i andre farger.


Første bilde viser ei hespe med  norsk ull, tvunnet med vinrød pelsull. Garnet er spunnet tykt og tynt om hverandre. Neste bilde viser ei hespe med shetlandsull, tvunnet med orange pelsull.


Så et par babysokker, strikket i tynn flerfarget ull, kjøpt på ebay. Garnet er veldig mykt og deilig.

3 kommentarer:

 1. Så stilig! Artig vri med samantvinning av ulike typar garn. Om eit par dagar kjem ei overrasking på bloggen min - følg med:)

  SvarSlett
 2. Så fine vottar strikka av sjølvspunne garn! Eg synest det er såå kjekt å strikka av garn som eg har spunne sjølv. Så flotte hesper med garn du har spunne! God helg til deg :)

  SvarSlett
 3. Takk for at eg får lov til å spørje når eg lurer på noko - og det kjem nok til å skje ofte! Eg er heilt blank når det gjeld bruk av rokk, har ikkje nokon i min næraste omgongskrets som kan spinnekunsten, og har alt fått mange overraskingar vedrørande korleis ein rokk eignetleg verkar:)
  Eg var veldig glad tysdags kvelden når eg fekk alt til å fungere, men i går var alt ved det gamle igjen. Snoren på spinnehjulet går inn mot midten og snarar seg etter berre nokre få runder og då sluttar spolen å dage inn tråden eg spinn. Trur du snorene er for gamle, eg har stramma heilt inn handtaket. Kva skal eg lage nye snorer av eventuelt?
  Sidan eg ikkje får til å bruke rokken har eg gått tilbake til teinen, eg spinn veldig tynt rein saueull, blir spanande å sjå kor mange meter eg får av dette hundregrammet:)

  SvarSlett

En solfylt søndag i april

I helga kom det endelig litt sol og varme til Trøndelag. Vi har hatt mye snø og kaldt vær, så langt i vår. Når sola skinner og temperaturen ...